duminică, 31 martie 2013

IL CALCIO : LIDERUL JUVENTUS CÂŞTIGĂ ŞI ÎN DERBY D’ITALIA


Inter Milano - Juventus - 1-2
Juventus Torino a câştigat derby-ul cu Internazionale Milano, disputat pe ”Giuseppe Meazza”, sâmbătă la amiază, cu scorul de 2-1, în etapa 30 şi este foarte aproape de a cuceri al doilea titlu de campioană consecutiv ; cu opt etape rămase până la final, ”Bătrâna Doamnă” are un avans de nouă puncte de Napoli, ocupanta locului doi.
După numai 3 minute şi jumătate de joc arhiplinul stadion din Milano a fost redus la tăcere de execuţia superbă a omului golurilor de senzaţie, Fabio Quagliarella, titularizat surprinzător de antrenorul Antonio Conte. Napoletanul a deschis scorul cu un gol marcă înregistrată, şut surprinzător de la peste douăzeci de metri, în vinclu ! Atacantul de  treizeci de ani, marginalizat pe nedrept în ultima perioadă de staff-ul tehnic juventin, deşi este golgheterul echipei, a demonstrat încă o dată că este un jucător de clasă, capabil să decidă un meci din nimic; în Torino suporterii se întreabă în continuare la ce bun să-i cumperi pe mediocrul Bendtner sau prăfuitul Anelka, ignorându-i astfel pe Quagliarella şi pe celălalt marcator juventin al partidei, Alessandro Matri, genul atacantului italian căruia nu-i găseşti nici o calitate, capabil însă să înscrie la prima minimă oportunitate !
”Interiştii” nu s-au lăsat mai prejos şi au trecut imediat în ofensivă, încercând să mai salveze ceva din acest sezon cenuşiu printr-o victorie în ”Derby dItalia”, rezultând o partidă frumoasă, cu ritm, jucată pe contre. 
Suportul zecilor de mii de suporteri interişti a fost răsplătit în cele din urmă în minutul cincizeci şi patru, Palacio reuşind să egaleze liderul , după o combinaţie superbă cu Cassano. Juventus a replicat însă în stil de mare echipă, după numai şase minute Matri a apărut excelent la colţul scurt, acolo unde s-a întâlnit cu centrarea perfectă a lui Quagliarella pentru 2-1. În ciuda atacurilor disperate ale milanezilor, Juventus a rezistat până la final, reuşind să triumfe într-o partidă care ar fi putut relansa campionatul italian. 
Opt etape rămase până la final şi nimeni nu mai speră să detroneze ”Bătrâna Doamnă”, revenită pe culmile succesului după ani tulburi ; urmează partida infernală de la Munchen, împotriva lui Bayern, în ”sferturile” Ligii Campionilor.
Lupta pentru locurile de Champions League pare şi ea decisă : Napoli şi Milan au demonstrat în această etapă forţă, impunându-se în deplasări foarte grele ; la Verona, pe un stadion dificil, unde au pierdut de altfel două titluri de campioană în anii trecuţi, ”Diavolul” a câştigat greu, 1-0, prin golul lui Montolivo şi sunt pe locul trei, la şase puncte de Fiorentina, care a cedat în partida cu Cagliari, scor 1-2, arătând că nu pot emite pretenţii momentan decât pentru un loc de Europa League.
În partida Torino-Napoli 3-5, nimeni nu se aştepta la un festival de goluri, după un meci senzaţional, nu prin rezultatul final, unul firesc, ci prin numărul golurilor şi evoluţia scorului ! ”Partenopeii” au deschis scorul rapid, fiind totuşi egalaţi de ”Toro” până la pauză. La reluare, Napoli a intrat din nou în avantaj, 2-1, pînă în minutul 74, totul curgând în favoarea lor. Din acel minut însă, Torino a egalat iar partida a devenit electrizantă : după alte patru minute Meggiorini înscrie pentru 3-2 pentru piemontezi, două minute mai târziu Dzemaili realizează tripla, 3-3, nou-intratul Cavani, încă nerefăcut, readuce napoletanii în avantaj în minutul 84 şi ”închide” tabela în minutul 90, 3-5 !

Etapa următoare se anunţă foarte interesantă, capul de afiş fiind marele derby Roma-Lazio, ambele aflate în luptă pentru locurile de cupă europeană, dar şi Fiorentina-Milan, partidă ce ar putea să însemne relansarea luptei pentru locurile de Champions League, în cazul unei victorii a toscanilor.
                                                                               
 
Un articol de Calin Turcan

Niciun comentariu: