duminică, 7 aprilie 2013

DINAMO, 1-0 URIAŞ


                     
„Câinii” trăiesc ! Victorie în Gruia şi se apropie de cupele europene


Dinamo Bucureşti a câştigat partida cu CFR, disputată la Cluj, sâmbătă seara, scor 1-0, prin golul lui Dănciulescu, din minutul 63, într-un meci contând pentru etapa a 25-a a Ligii I.
CFR şi Dinamo au disputat un meci foarte important pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, cele trei puncte puse în joc fiind vitale pentru obiectivele celor două grupări de a ajunge pe o poziţie prin care să acceadă la finele sezonului în Europa League, în condiţiile în care şansele de a câştiga titlul sunt minuscule, Steaua fiind virtual triumfătoare.
Dacă pentru clujeni a rămas varianta câştigării Cupei României, fiind calificaţi în semifinale, trofeu care garantează loc în cupele europene, pentru „elevii” lui Ţălnar acest succes aduce Dinamo într-o poziţie nesperată în urmă cu câteva luni, pe locul patru, la
egalitate de puncte cu Petrolul Ploieşti, 45 pentru ambele, la doar două puncte de ocupanta locului doi, Astra Giurgiu, înfrântă de dinamovişti etapa trecută, tot cu 1-0
În prima repriză, ritmul a fost alert, ambele echipe şi-au creat ocazii, în speţă CFR, campioana României, scorul fiind totuşi 0-0.
Clujenii au revenit de la cabine mai motivaţi, reuşind să-i timoreze pe „câini”, care au renunţat astfel la şarjele ofensive din prima repriză, iar pe întreaga durată a reprizei jocul s-a disputat în preajma careului lui Bălgrădean, autor al celui mai bun meci al sezonului.
Totuşi, contrar cursului joclui, în minutul 63, după un contraatac susţinut de Laurentiu Rus, balonul ajunge în faţa porţii, de unde Dănciulescu, inexistent până în acel moment, îndeplineşte o formalitate.

De menţionat faptul că arbitrul partidei, Alexandru Tudor, a anulat gazdelor două reuşite, ambele marcate de Kapetanos, spre nemulţumirea acestora. Dacă prima decizie este incontestabilă, cea de-a doua este cel puţin discutabilă, spre deliciul emisiunilor de specialitate.
CFR Cluj : Felgueiras-Panin,Maftei,Piccolo,Sepsi-Obiora(Maah),Mureşan-Deac,Pedro,Camora(Weldon)-Kapetanos
Dinamo Buc. : Bălgrădean-Rus,Dandea,Grigore,Muşat-Matei,Boubacar,Munteanu(Tudose),Curtean(Filip)-Alexe,Dănciulescu(Axente)

                       
Călin Țurcan : Ideirom Sport

Niciun comentariu: