luni, 22 aprilie 2013

PANDURII-DINAMO 2-0 : GORJENII SPRE EUROPA, DINAMO SPRE MEDIOCRITATE


Trupa lui Pustai câştigă şi revine pe podium, Dinamo rămâne în loc şi-n timp.

Duminică seara, la Târgu-Jiu, în cel mai important meci al etapei cu numărul 27, cu miză în economia unui loc de cupe europene, spectatorii şi telespectatorii au văzut, pe de o parte, o formaţie fără suporteri, fără tradiţie sau palmares, gata să schimbe lucrurile şi să devină o echipă fruntaşă, cu aspiraţii înalte, iar pe de altă parte, o echipă plină de istoric, cu sute de mii de fani, multiplă campioană naţională, cu două semifinale europene în palmares, dar care face eforturi disperate în ultimii ani să devină o echipă de pluton, cu un stadion rămas în perioada semifinalelor europene,cu câţiva fani în tribune.
         Şuturi în vinclu versus şuturi în tribune
O primă repriză echilibrată, cu echipe copleşite de miză, temătoare. Pandurii totuşi putea deschide scorul, Nistor a trimis de la mare distanţă în bara transversală, făacându-i pe scouterii veniţi pentru el să noteze de zor în carneţele.
Şi Dinamo putea deschide scorul, dar Rus s-a emoţionat peste măsură de cadoul oferit de portarul Mingote, care i-a aşezat mingea la picior, la doi metri de poarta goală. Şut slab şi Mamele a reuşit să respingă
După pauză, Dragoş Grigore n-a mai suportat seria suprinzătoare de meciuri bune şi l-a „servit” ideal pe Ibeh, minutul 51, iar atacantul gorjenilor a trimis în vinclul porţii lui Naumovski, pentru 1-0.
„Câinii” au încercat să revină în joc dar singurele schimbări survenite au fost auturile executate mai repede şi pasele trimise înapoi, din prima. Nimic periculos !

În minutul 75 Nistor şi-a luat revanşa şi nu a mai lovit bara, şut impecabil,vinclu curat, după o nouă eroare a „câinilor”, 2-0. Deja circulă prin presa de specialitate zvonuri privind interesul unor formaţii precum Malaga sau Borussia Moenchengladbach pentru mijlocaşul de 24 de ani.
Nimic nou până la final, „elevii” lui Ţălnar au mai bifat o mare ratare, prin puştiul Rotariu, spre finalul meciului. 2-0 şi Dinamo leagă al doilea meci fără victorie, iar revirimentul din începutul anului se transformă uşor în simplul şi constantul „foc de paie”. De cealaltă parte, gorjenii încep să redevină echipa spectaculoasă din turul campionatului, condusă de actualul antrenor al Oţelului Galaţi, Petre Grigoraş. Formaţia pregătită de Cristi Pustai este acum pe locul trei, cel puţin până la Steaua-Petrolul de luni, doar un triumf al ploieştenilor putând însă să-i devanseze.

Pandurii : Mingote-Pleaşcă,Viera,Mamele,Vlad-Nistor,Voiculeţ(Rusu)-Ibeh(Rada),Cristea,Nicoară(Lemnaru)-Matulevicius
Dinamo : Naumovski-Nica(Strătilă),Luchin,Grigore,Muşat-Alexe,Dandea,Boubacar,Rus-Dănciulescu(Rotariu),Axente(A.Cristea)

Călin Țurcan: Idei Românești 

Niciun comentariu: